تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
آیا دیابتی ها می توانند موز بخورند؟
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:20 | بازدید : 237 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

دیابت از بیماری های شایع و مزمن است که کنترل آن علاوه بر مصرف داروهای تجویزی پزشک تا اندازه زیادی به رژیم غذایی فرد بستگی دارد و یکی از مسائلی که اکثر دیابتی ها با آن درگیر هستند باید و نبایدهای تغذیه ای است.

موز نیز همانند سایر میوه ها بسیار مغذی و سالم است اما از نظر کربوهیدرات ها و قند – دو ماده کلیدی در افزایش قند خون – در سطح بالایی قرار گرفته، به همین دلیل بسیاری از افراد دیابتی در مصرف آن تردید دارند.

در ادامه این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا قصد داریم به این سوال که آیا دیابتی ها می توانند موز بخورند؟ پاسخی جامع دهیم.

موز و کربوهیدرات ها

همان طور که می دانید میزان و نوع کربوهیدرات های موجود در رژیم غذایی افراد دیابتی اهمیت زیادی دارد زیرا کربوهیدرات ها بیش از سایر مواد مغذی باعث افزایش قند خون می شوند.

موز از میوه های سرشار از کربوهیدرات است و 93 درصد کالری موجود در این میوه از کربوهیدرات های موجود در آن تامین می شود. این کربوهیدرات ها به شکل قند، نشاسته و فیبر می باشند.

در یک عدد موز متوسط 14 گرم قند و 6 گرم نشاسته وجود دارد.

موز و فیبر

یکی از دیگر از مواد مغذی که نقش مهمی در سلامت افراد مبتلا به دیابت ایفا می کند فیبر می باشد. مصرف فیبر کافی در دیابتی ها به کند شدن هضم و جذب کربوهیدرات ها کمک کرده، تغییرات و افزایش ناگهانی قند خون را کاهش می دهد و کنترل کلی قند خون را بهبود می بخشد.

موز علاوه بر نشاسته و قند حاوی فیبر می باشد و یک عدد موز متوسط 3 گرم فیبر دارد.

موز و شاخص گلیسمی

شاخص گلیسمی یا GI یکی از معیارهای مهم برای کنترل قند خون است که به ما در تشخیص این که کربوهیدرات موجود در یک ماده غذایی خاص چقدر روی قند خون اثر می گذارد کمک می کند.

لازم به ذکر است شاخص گلیسمی عددی بین 0 تا 100 است و غذاها و خوراکی های مختلف بر اساس این که چقدر و با چه سرعتی سطح قند خون را بالا می برند در جدول شاخص گلیسمی مرتب می شوند.

به نظر می رسد رژیم های غذایی با شاخص گلیسمی کمتر برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مناسب هستند زیرا جذب این مواد غذایی در خون آهسته بوده و به جای افزایش ناگهانی باعث افزایش تدریجی قند خون می شوند.

به طور کلی موز شاخص گلیسمی کم تا متوسط دارد و عدد آن بین 42 تا 62 بسته به درجه بلوغ یا رسیده بودن این میوه متغیر می باشد.

موز سبز یا موز زرد؟

نوع کربوهیدرات موجود در موز به میزان بلوغ آن بستگی دارد. موز سبز یا کال نسبت به موز رسیده و زرد حاوی قند کمتر و نشاسته مقاوم بیشتر می باشد.

نشاسته مقاوم زنجیره های طولانی گلوکز (نشاسته) است که مانند فیبر در قسمت فوقانی دستگاه گوارش هضم نشده و سطح قند خون را افزایش نمی دهد. این نوع نشاسته به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش التهاب در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

نشاسته مقاوم برای تغذیه باکتری های مفید روده نیز مفید می باشد که نقش بسزایی در سلامت متابولیک و کنترل بهتر قند خون دارند.

با این حال اثر نشاسته مقاوم در کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 1 هنوز چندان مشخص نیست.

لازم به ذکر است موز زرد یا رسیده نشاسته مقاوم کمتر و قند بیشتری نسبت به موز سبز دارد و این نوع قند سریع تر از نشاسته جذب می شود. به عبارت دیگر موز کاملا رسیده شاخص گلیسمی بالاتری داشته و نسبت به موز نارس قند خون را سریع تر افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: تاثیرات سیب بر افراد دیبابتی

بار گلیسمی موز چقدر است؟

وقتی صحبت از تاثیر موز روی قند خون افراد مبتلا به دیابت می شود اندازه موز نیز اهمیت زیادی پیدا می کند. هرچه موز بزرگ تر باشد حاوی کربوهیدرات بیشتری خواهد بود و سطح قند خون را بالاتر می برد.

لازم به ذکر است تاثیر اندازه ماده غذایی روی قند خون به نام بار گلیسمی شناخته شده است، بازه بار گلیسمی به صورت زیر می باشد:

  • بار گلیسمی کم: اعداد کمتر از 10
  • بار گلیسمی متوسط: اعداد بین 11 تا 19
  • بار گلیسمی بالا: اعداد بیشتر از 20

مقدار تقریبی کربوهیدرات موجود در اندازه های مختلف موز عبارت است از:

  • موز بسیار کوچک (15 سانتی متر یا کمتر): 18.5 گرم
  • موز کوچک (15.2 تا 17.5): 23 گرم
  • موز متوسط (17.6 تا 20 سانتی متر): 27 گرم
  • موز بزرگ (20.3 تا 22.5 سانتی متر): 31 گرم
  • موز بسیار بزرگ (22.6 سانتی متر یا بزرگ تر): 35 گرم

اگر موز رسیده باشد یعنی شاخص گلیسمی 62 داشته باشد بار گلیسمی آن بین 11 (برای موز های بسیار کوچک) تا 22 (برای موزهای بسیار بزرگ) خواهد بود.

بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید برای اطمینان از این که موز باعث افزایش بیش از حد قند خون شما نشود لازم است علاوه بر میزان رسیده بودن به اندازه آن نیز توجه داشته باشید.

آیا دیابتی ها می توانند موز بخورند؟

کارشناسان رژیم غذایی در توصیه های تغذیه ای به دیابتی ها روی رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل میوه ها است تاکید زیادی دارند زیرا مصرف میوه ها و سبزیجات به سلامتی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان کمک می کند.

میوه ها برخلاف محصولات قندی فراوری شده مانند آب نبات ها و شیرینی جات علاوه بر کربوهیدرات حاوی مواد مغذی مختلف از جمله فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند.

موز نیز از میوه های سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C به همراه آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مفید است و به طور کلی مصرف آن همانند بسیاری از میوه ها برای اکثر بیماران دیابتی انتخاب سالمی محسوب می شود.

با این حال افرادی که از رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای کنترل دیابت خود استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که مصرف حتی یک عدد موز کوچک نیز حاوی 22 گرم کربوهیدرات است که مقدار قابل توجهی می باشد.

نحوه مصرف موز برای دیابتی ها

اگر به دیابت مبتلا هستید و قصد دارید موز را به برنامه غذایی خود اضافه کنید قبل از مصرف به نکات زیر توجه داشته باشید تا تاثیر این میوه خوشمزه روی قند خون را به حداقل برسانید:

  • به اندازه موز دقت کرده و هنگام خرید موزهای کوچک تر را انتخاب کنید
  • موز محکم و تقریبا رسیده – نه کاملا رسیده – بهتر از موز زرد و رسیده است
  • سعی کنید مصرف میوه خود را در طول روز پخش کنید، این کار باعث کاهش بار گلیسمی و ثابت نگه داشتن قند خون می شود
  • بهتر است موز را با مواد غذایی دیگر از جمله آجیل ها یا ماست پر چرب همراه کنید، این کار به کند شدن هضم و جذب قند کمک می کند
  • به خاطر داشته باشید مصرف خوراکی های حاوی کربوهیدرات ممکن است به طرز متفاوت روی قند خون افراد مختلف اثر بگذارد، توصیه می شود میزان تاثیر مصرف موز روی قند خون خود را کنترل کرده و بر اساس آن این میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانید

بیشتر بخوانید: تاثیرات پرتقال خونی بر سلامتی بدن

منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: موز ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاثیرات پرتقال خونی بر سلامتی بدن
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:19 | بازدید : 305 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

پرتقال خونی از مرکبات خوشمزه و خوش رنگ و لعاب متعلق به خانواده پرتقال ها است که اغلب ظاهری شبیه پرتقال معمولی دارد اما از نظر اندازه کمی کوچک تر بوده و برخی انواع آن پوست مایل به قرمز دارند.

آن چه پرتقال خونی را از سایر پرتقال ها متمایز کرده گوشت آن است که به رنگ های صورتی روشن، صورتی تیره یا قرمز رنگ است و از آنتوسیانین های موجود در آن نشات گرفته است.

پرتقال خونی مانند سایر پرتقال ها سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین C و فیبر است و آنتی اکسیدان های آنتوسیانین موجود در آن فواید و خواص آن را دو چندان کرده است.

این میوه را می توان مانند پرتقال معمولی به صورت خام یا آب پرتقال میل کرده یا از آن داخل کوکتل ها، سالادها، مارمالاد یا به عنوان چاشنی نوشیدنی ها استفاده کرد.

در ادامه مطلب قصد داریم به طور مفصل درباره تاثیرات پرتقال خونی بر سلامتی بدن صحبت کنیم.با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

ارزش غذایی پرتقال خونی

مواد مغذی موجود در یک عدد پرتقال خونی متوسط (130 گرم) برابر است با:

پرتقال خونی (100 گرم) مقدار
کالری 65
پروتئین 0.9 گرم
کربوهیدرات 14.9 گرم
قند 11.1 گرم
فیبر 2.8 گرم
چربی 0

بیشتر بخوانید: تاثیرات پودر پروتئین نخود بر سلامتی بدن

کالری پرتقال خونی کوچک، بزرگ و متوسط چقدر است؟

کالری پرتقال خونی اندکی از پرتقال معمولی بیشتر است:

  • یک عدد پرتقال خونی کوچک (100 گرم): 50
  • یک عدد پرتقال خونی متوسط (130 گرم): 65
  • یک عدد پرتقال خونی بزرگ (184 گرم): 92

کربوهیدرات پرتقال خونی چقدر است؟

پرتقال خونی نسبت به پرتقال معمولی کربوهیدرات کمی کمتر دارد. یک عدد پرتقال معمولی متوسط حاوی 15.3 کربوهیدرات است در حالی که کربوهیدرات موجود در همین وزن پرتقال خونی 14.9 گرم می باشد.

قند پرتقال خونی چقدر است؟ 

قند موجود در پرتقال خونی متوسط نسبت به پرتقال معمولی کمتر و حدود 11.1 گرم می باشد.

فیبر پرتقال خونی چقدر است؟

پرتقال خونی منبع خوب فیبر محسوب می شود و خوردن یک عدد پرتقال خونی متوسط، 12 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی را برطرف می کند.

فیبر برای پیشگیری از یبوست و سرطان روده بزرگ مفید است و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

یک عدد پرتقال خونی متوسط (130 گرم) حاوی 2.8 گرم فیبر می باشد.

ویتامین C پرتقال خونی چقدر است؟

همانند سایر مرکبات، پرتقال خونی نیز از ویتامین C سرشار بوده و یک عدد پرتقال خونی متوسط بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.

ویتامین C از آنتی اکسیدان های مهم است که به تقویت سیستم ایمنی و بهبود و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن کمک زیادی می کند.

یک عدد پرتقال خونی متوسط (130 گرم) حاوی 100.3 میلی گرم ویتامین C می باشد.

پروتئین پرتقال خونی چقدر است؟

یک عدد پرتقال خونی متوسط حاوی 0.9 گرم پروتئین می باشد که نسبت به پرتقال معمولی کمی کاهش یافته است.

سایر ترکیبات گیاهی پرتقال خونی

برخی ترکیبات گیاهی مهم موجود در پرتقال خونی که آن را از پرتقال معمولی متمایز کرده عبارتند از:

  • آنتوسیانین: یک نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی که رنگ پرتقال خونی از آن نشات گرفته است. این آنتی اکسیدان از بدن در برابر سرطان و بیماری های قلبی محافظت کرده و به نظر می رسد برای کاهش کلسترول بد خون مفید بوده و عروق خونی را منعطف و قوی نگه می دارد.
  • لیکوپن: آنتی اکسیدانی است که در مقادیر بالا در پرتقال ناول خونی و همچنین گوجه فرنگی و گریپ فروت یافت می شود و خواص زیادی برای سلامتی دارد.

خانه » سلامت

برچسب‌ها: پرتقال ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


بار گلیسمی چیست؟همه چیز درمورد بار گلیسمی
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:19 | بازدید : 288 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

بار گلیسمی چیست؟فرمول محاسبه بار گلیسمی چیست؟بازه عددی بار گلیسمی چیست؟نحوه محاسبه بار گلیسمی یک وعده غذایی چیست؟شاخص گلیسمی مهم تر است یا بار گلیسمی؟پاسخ گلیسمی چیست؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

بیشتر خوراکی ها حاوی کربوهیدرات هستند و مصرف آن ها باعث نوسان و افزایش قند خون می شود اما این که هر ماده غذایی تا چه حد و چه مدت قند خون را افزایش دهد به نوع کربوهیدرات موجود در آن (شاخص گلیسمی) و مقدار مصرف یا کمیت آن بستگی دارد.

بار گلیسمی یا GL یکی از شاخص های مهم در کنترل قند خون است که برخلاف شاخص گلیسمی صحبت زیادی از آن نشده و بسیاری از افراد به خصوص بیماران مبتلا به دیابت کنجکاو هستند بدانند بار گلیسمی چیست و چه تفاوتی با شاخص گلیسمی دارد.

در ادامه مطلب قصد داریم درباره تعریف بار گلیسمی، فرمول محاسبه آن و مقایسه آن با شاخص گلیسمی صحبت کنیم. با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

بار گلیسمی چیست؟

بار گلیسمی ترکیبی از هر دو کمیت و کیفیت کربوهیدرات های موجود در یک ماده غذایی و بهترین روش برای مقایسه گلوکز خون انواع و مقادیر مختلف غذاها می باشد.

فرمول محاسبه بار گلیسمی

فرمول محاسبه بار گلیسمی یک ماده غذایی یا وعده غذایی خاص عبارت است از:

100 / (محتوای کربوهیدرات هر واحد * شاخص گلیسمی) = بار گلیسمی

برای مثال بار گلیسمی یک عدد سیب با شاخص گلیسمی 38 که 13 گرم کربوهیدرات دارد به صورت زیر محاسبه می شود:

5 = 100/(13*38)

و بار گلیسمی یک عدد سیب زمینی با شاخص گلیسمی 85 و 14 گرم کربوهیدرات به صورت زیر می باشد:

12 = 100/(14*85)

همان طور که مشاهده می کنید بار گلیسمی سیب زمینی تقریبا دو برابر سیب می باشد.

بازه عددی بار گلیسمی

بار گلیسمی نیز مانند شاخص گلیسمی با توجه به بازه عددی آن به سه دسته کم، متوسط و بالا طبقه بندی شده است:

  • بار گلیسمی کم: عدد 10 یا کمتر
  • بار گلیسمی متوسط: عدد 11 تا 19
  • بار گلیسمی بالا: عدد 20 یا بالاتر

نحوه محاسبه بار گلیسمی یک وعده غذایی

بار گلیسمی یک وعده غذایی یا رژیم غذایی ترکیبی را می توان به سادگی و با جمع کردن بار گلیسمی خوراکی های مختلف موجود در آن محاسبه کرد.

به عنوان مثال اگر برای صبحانه 2 عدد بیسکویت گندمی با بار گلیسمی 15، نصف فنجان شیر با بار گلیسمی 4 و 2 قاشق چای خوری شکر با بار گلیسمی 6 میل می کنید بار گلیسمی کل این وعده غذایی مجموع اعداد ذکر شده و عدد 25 خواهد بود.

برای حفظ سلامت ایده آل توصیه می شود بار گلیسمی رژیم غذایی روزانه خود را در سطح پایین نگه دارید. بار گلیسمی پایین برای رژیم غذایی روزانه افرادی که 8700 کیلو ژول (2078 کالری) انرژی در روز مصرف می کنند کمتر از 100 می باشد.

بنابراین افرادی که سه وعده غذایی در روز مصرف می کنند اگر بخواهند رژیم غذایی با بار گلیسمی کم داشته باشند بهتر است بار گلیسمی هر وعده غذایی آن ها کمتر از 33 باشد.

بیشتر بخوانید: از کجا این جهان آمده است؟ و کجا از حرکت ایستاده است؟

شاخص گلیسمی مهم تر است یا بار گلیسمی؟

ارتباط بین بار گلیسمی و شاخص گلیسمی

شاخص گلیسمی در واقع نشان می دهد کربوهیدرات ها با چه سرعتی هضم شده و به صورت قند در جریان خون آزاد می شوند، به عبارت دیگر شاخص گلیسمی سرعت تجزیه کربوهیدرات ها به قند در جریان خون می باشد. خوراکی های با شاخص گلیسمی بالاتر قند خون را بیشتر از مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین افزایش می دهند.

با این حال شاخص گلیسمی میزان کربوهیدرات موجود در یک ماده غذایی را در نظر نمی گیرد بنابراین می توان گفت بار گلیسمی معیار بهتری از تاثیر یک ماده غذایی حاوی کربوهیدرات روی قند خون می باشد.

پاسخ گلیسمی چیست؟

بعد از صرف هر وعده غذایی کربوهیدرات های قابل هضم یا در دسترس موجود در مواد غذایی به جریان خون جذب شده و باعث افزایش قند خون می شوند اما به مرور و با دخالت هورمون انسولین غلظت قند خون در نهایت به سطح قند خون ناشتا یا کمتر از آن بر می گردد.

پاسخ گلیسمی در واقع میزان افزایش و افت قند خون و مدت زمان آن طی این پروسه می باشد.

کربوهیدرات های کند هضم یا مواد غذایی نشاسته ای با حداقل سطح فراوری پاسخ گلیسمی متفاوتی ایجاد می کنند زیرا در مقایسه با کربوهیدرات های سریع هضم، افزایش قند خون طولانی تر و آهسته تر و نقطه اوج یا پیک قند خون کمتری دارند.

سایر فاکتورها شامل موارد زیر می باشد:

  • مقدار غذایی که مصرف می کنید
  • سطح فراوری مواد غذایی مصرفی
  • نحوه آماده سازی غذاها (مثلا ماکارونی پخته آل دنته پاسخ گلیسمی کمتری نسبت به پاستا که بیش از حد پخته شده است ایجاد خواهد کرد)

منبع: gisymbol – huffpost

خانه » سلامت

برچسب‌ها: قند خون ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


پردنیزولون همه چیز درباره قرص پردنیزولون (Prednisolone)
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:18 | بازدید : 318 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

 قرص پردنیزولون (Prednisolone) چیست؟

 قرص پردنیزولون (Prednisolone) با نام تجاری: دلتا کورتریل از داروهای کورتیکو استروئید یا کورتون متعلق به خانواده بزرگ استروئیدها است که با کاهش پاسخ سیستم ایمنی بدن به بیماری های مختلف به تسکین علائمی همچون درد، ورم و واکنش های حساسیتی کمک می کند.

لازم به ذکر است این دارو در واقع فرم مصنوعی یک ماده طبیعی – هورمون کورتیکو استروئید – که توسط غده فوق کلیوی تولید می شود می باشد.

موارد مصرف قرص پردنیزولون (Prednisolone)

پردنیزولون ممکن است برای درمان بیماری ها و مشکلات سلامتی زیر تجویز شود:

  • آرتریت
  • مشکلات خون یا مغز استخوان
  • اختلالات سیستم ایمنی بدن
  • مشکلات پوستی مانند پسوریازیس
  • بیماری های چشم
  • آسم و سایر مشکلات تنفسی
  • سرطان
  • آلرژی های شدید
  • کولیت اولستراتیو (یک بیماری مزمن و التهابی روده)
  • اختلالات غدد (درون ریز)
  • مشکلات کلیوی
  • لوپوس (نوعی بیماری خود ایمنی شناخته شده با التهاب و علائم متعدد)
  • مشکلات غدد فوق کلیوی یا آدرنال

در حال حاضر محققان ایرانی روی تاثیر ترکیب سه داروی پردنیزولون، آزیترومایسین و ناپروکسن برای کاهش علائم کرونا تحقیق می کنند.

نکته مهم: داروی پردنیزولون ممکن است با اسامی تجاری گوناگونی در بازار عرضه شود که در این مطلب تنها به یکی از آن ها اشاره شده است.

نحوه مصرف قرص پردنیزولون (Prednisolone)

برای جلوگیری از ناراحتی معده بعد از مصرف پردنیزولون، آن را دقیقا مطابق دستور پزشک به صورت خوراکی همراه با غذا یا شیر میل کنید.

هنگام مصرف پردنیزولون یک لیوان کامل آب بنوشید مگر آن که پزشک توصیه دیگری داشته باشد.

دوز و طول مدت درمان به شرایط پزشکی و واکنش بدن به درمان بستگی دارد.

بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید، قطع ناگهانی پردنیزولون ممکن است علائم برخی بیماری ها را تشدید کند، پزشک برای قطع دارو معمولا به مرور دوز را کاهش می دهد.

در صورت تداوم یا تشدید وضعیت به پزشک اطلاع دهید.

شروع اثر قرص پردنیزولون (Prednisolone)

شروع اثر این دارو 2 تا 4 روز بعد از شروع درمان می باشد.

عوارض جانبی قرص پردنیزولون (Prednisolone)

در صورت بروز علائم آلرژیک همچون کهیر، تنفس دشوار، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت مشاهده عوارض زیر بعد از مصرف پردنیزولون با پزشک تماس بگیرید:

  • تنگی نفس حتی اگر خفیف باشد، ورم، افزایش وزن و چاقی سریع
  • کبودی، نازک شدن پوست یا هر گونه زخمی که بهبود پیدا نمی کند
  • افسردگی شدید، تغییر در شخصیت، افکار یا رفتار غیر طبیعی
  • درد غیر طبیعی یا جدید در یک دست یا پا یا پشت
  • مدفوع خونی یا قیری شکل، سرفه خونی، استفراغ شبیه پودر قهوه
  • درد شدید در قسمت فوقانی معده که به پشت سرایت می کند، تهوع، استفراغ
  • تشنج
  • کمبود پتاسیم با علائمی همچون گرفتگی پا، یبوست، ضربان قلب نا منظم، لرزش در سینه، افزایش تشنگی یا ادرار، بی حسی یا سوزن سوزن شدن

برخی عوارض جانبی رایج پردنیزولون عبارتند از:

  • احتباس مایعات (ورم در دست یا مچ پا)
  • سرگیجه، احساس دوران
  • تغییر در سیکل قاعدگی
  • سردرد
  • درد عضلانی یا ضعف
  • ناراحتی معده، نفخ

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی پردنیزولون نمی باشد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: در خانه روغن بنفشه تهیه کنید+آموزش

عوارض قطع ناگهانی قرص پردنیزولون (Prednisolone)

در صورت قطع ناگهانی پردنیزولون ممکن است دچار علائم ترک دارو شوید، از جمله:

  • ضعف
  • کاهش وزن یا لاغری ناخواسته
  • حالت تهوع
  • درد عضلانی
  • سردرد
  • خستگی
  • سرگیجه

برای جلوگیری از این مسئله پزشک معمولا دوز مصرف را به تدریج کاهش می دهد.

ناگفته نماند احتمال بروز عوارض قطع مصرف در افرادی که به صورت دوز بالا یا طولانی مدت از این دارو استفاده می کنند بیشتر است. در صورت مشاهده عوارض به پزشک اطلاع دهید.

همه چیز درباره قرص پردنیزولون (Prednisolone)همه چیز درباره قرص پردنیزولون (Prednisolone)

موارد احتیاطی قرص پردنیزولون (Prednisolone)

  • قبل از مصرف پردنیزولون در صورت حساسیت به این دارو یا پردنیزون یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:

– بیماری های چشمی مانند آب مروارید، گلوکوم
– مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی، حمله اخیر قلبی
– فشار خون بالا
– بیماری کبدی
– بیماری کلیوی
– اختلالات تیروئید
– دیابت
– مشکلات معده و روده مانند دیورتیکولیت، زخم
– شکننده شدن استخوان ها (پوکی استخوان)
– عفونت های فعلی یا قبلی مانند سل، تست مثبت سل، تبخال
– عفونت قارچی
– مشکلات خونریزی و لخته شدن خون
– مشکلات روحی و روانی مانند روان پریشی، اضطراب، افسردگی
– وضعیت های مربوط به سطح پایین نمک در خون مانند کمبود پتاسیم یا کلسیم
– تشنج
– مالاریا
– عفونت تبخال چشم
– میاستنی گراویس

  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود و مصرف الکل و ماری جوانا می تواند آن را تشدید کند، تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
  • این دارو ممکن است باعث خونریزی معده شود و مصرف روزانه الکل در دوره درمان خطر آن را افزایش می دهد.
  • از مصرف الکل اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید.
  • قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید. گاهی لازم است مدتی قبل از عمل جراحی مصرف این دارو قطع شود.
  • استفاده طولانی مدت از داروهای کورتون برای مدت طولانی ممکن است واکنش بدن به فشارهای فیزیکی را دشوارتر کند، قبل از عمل جراحی یا درمان های اضطراری، ابتلا به بیماری یا جراحت یا عفونت جدید به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که از این دارو استفاده می کنید یا طی یک سال گذشته از آن استفاده کرده اید.
  • مصرف پردنیزولون ممکن است باعث تغییر قند خون در دیابتی ها شود، این افراد لازم است در دوره درمان حتما قند خون را کنترل کنند.
  • اگر در دوره درمان دچار خستگی بیش از حد یا غیر طبیعی یا کاهش وزن غیر طبیعی شده اید به پزشک اطلاع دهید.
  • بهتر است کارت مخصوص مصرف داروهای خاص از جمله پردنیزولون را همیشه همراه داشته باشید.
  • مصرف این دارو می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و علائم عفونت را پنهان کند که باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت شده یا عفونت های فعلی را تشدید می کند. برای جلوگیری از عفونت دست های خود را به خوبی شسته و از تماس با افرادی که به عفونت های واگیر دار – از جمله آبله مرغان، سرخک یا آنفلوآنزا – مبتلا هستند اجتناب کنید.
  • این دارو ممکن است باعث اختلال اثر در واکسن ها شود، در دوره مصرف بدون مشورت با پزشک واکسیناسیون انجام ندهید و از تماس با افرادی که اخیرا واکسن ویروس زنده – از جمله سرخک، اوریون، سرخچه، ب ث ژ، فلج اطفال خوراکی، روتا ویروس، آبله، حصبه، تب زد، آبله مرغان، زونا و واکسن استنشاقی آنفلوآنزا – دریافت کرده اند اجتناب کنید.
  • قرار گرفتن در معرض آبله مرغان یا سرخک برای افرادی که داروهای استروئیدی مصرف می کنند می تواند کشنده باشد، در این مواقع لازم است سریع با پزشک تماس بگیرید.
  • افراد مسن ممکن است به عوارض این دارو به خصوص پوکی استخوان، درد استخوان، خونریزی معده و روده و تغییرات روحی روانی مانند سردرگمی حساس تر باشند.
  • پردنیزولون ممکن است با برخی آزمایش ها تداخل داشته باشد، قبل از هر گونه آزمایش درباره مصرف این دارو به مسئول آزمایشگاه اطلاع دهید.
  • اگر از این دارو برای مدت طولانی استفاده می کنید احتمالا نیاز به انجام آزمایش هایی همچون قند خون، کنترل سطح مواد معدنی بدن، شمارش خون، فشار خون، تست های تراکم استخوان، معاینه چشم، اندازه گیری قد یا وزن خواهید داشت، در این مورد با پزشک مشورت کنید.

قرص پردنیزولون (Prednisolone) در بارداری

مصرف پردنیزولون در دوران بارداری تنها در مواقعی که واقعا نیاز است و زیر نظر پزشک امکان پذیر است. به گفته برخی منابع این دارو به ندرت به جنین آسیب می رساند اما برخی منابع نیز معتقدند ممکن است آسیب های احتمالی برای جنین به دنبال داشته باشد.

نوزادانی که مادر آن ها در دوران بارداری برای مدت طولانی از این دارو استفاده کرده است ممکن است دچار مشکلات هورمونی شوند، در صورت مشاهده علائمی همچون حالت تهوع یا استفراغ مداوم، اسهال شدید یا ضعف در نوزاد به پزشک اطلاع دهید.

در صورت بارداری با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد قرص رانیتیدین (Ranitidine)

قرص پردنیزولون (Prednisolone) در شیردهی

این دارو به شیر مادر منتقل می شود و به گفته برخی منابع ممکن است به نوزاد آسیب برساند، قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.

قرص پردنیزولون (Prednisolone) در کودکان

از مصرف پردنیزولون در کودکان و نوزادان بدون مشورت با پزشک اجتناب کنید.

مصرف استروئیدها در کودکان می تواند رشد کودکان را تحت تاثیر قرار دهد، در صورتی که در دوره مصرف این دارو کودک افزایش رشد نداشته سریع به پزشک اطلاع دهید.

در دوره مصرف لازم است پیوسته قد و رشد کودک کنترل شود.

تداخل دارویی قرص پردنیزولون (Prednisolone)

پردنیزولون ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، از جمله:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین، سلکوکسیب، ایبوپروفن
  • داروهای دیورتیک ها
  • داروهایی که باعث خونریزی یا کبودی می شوند از جمله داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل و رقیق کننده های خون مانند وارفارین
  • سایر داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مانند آزاتیوپرین، سیکلوسپورین، شیمی درمانی سرطان
  • داروی ضد سرطان آلدسلوکین
  • انسولین یا هر گونه داروی دیابت
  • استروژن ها و قرص های ضد بارداری خوراکی
  • ضد قارچ های آزول مانند ایتراکونازول، کتوکونازول
  • ریفامایسین ها مانند ریفابوتین
  • داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین یا فنوباربیتال
  • میفپریستون
  • مخمر سنت جان

توجه داشته باشید:

در صورتی که پزشک مصرف دوز کم آسپرین – معمولا بین 81 تا 325 میلی گرم در روز – برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز کرده به مصرف ادامه دهید مگر آن که پزشک دستور دیگری بدهد.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف پردنیزولون حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.

دوز مصرف قرص پردنیزولون (Prednisolone)

دوز مصرف پردنیزولون تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

از افزایش یا کاهش دوز مصرفی پردنیزولون بدون مشورت با پزشک اجتناب کنید.

اگر دچار فشارهای غیر طبیعی، جراحی یا ابتلا به یک بیماری جدی شده اید حتما به پزشک اطلاع دهید زیرا ممکن است نیاز به تغییر دوز دارو باشد.

این دارو ممکن است به فرم های مختلف تجویز شود، درباره نحوه مصرف با پزشک یا مسئول داروخانه صحبت کنید.

در صورت استفاده از فرم مایع این دارو از قاشق مخصوص دوز استفاده کنید و قبل از مصرف آن را خوب تکان دهید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف قرص پردنیزولون (Prednisolone)

در صورت مصرف بیش از حد پردنیزولون با اورژانس تماس بگیرید، اگرچه به نظر نمی رسد این مسئله باعث علائم کشنده شود اما استفاده طولانی مدت از دوزهای بالای داروهای استروئیدی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

  • نازک شدن پوست
  • کبودی آسان
  • تغییر در شکل یا محل چربی های بدن به خصوص صورت، گردن، پشت یا کمر
  • افزایش جوش یا آکنه و موهای صورت
  • مشکلات قاعدگی
  • ناتوانی یا کاهش میل جنسی

اشکال دارویی قرص پردنیزولون (Prednisolone)

برخی اشکال دارویی پردنیزولون در ایران عبارتند از:

قرص نیزوپرد 5، 20 و 50 میلی گرم
قرص پردنیزولون 5 و 50 میلی گرم

همه چیز درباره قرص پردنیزولون (Prednisolone)

منابع : webmd – drugs – everydayhealth

خانه » سلامت » اطلاعات و لیست دارو ها

برچسب‌ها: Prednisolone ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:18 | بازدید : 317 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine) چیست؟

قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine) با نام تجاری: پلاکونیل از داروهای متعلق به گروه دارویی ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری یا DMARDs و داروهای کینولون است که برای پیشگیری و درمان مالاریا و برخی کاربردهای دیگر استفاده می شود.

موارد مصرف قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)

هیدروکسی کلروکین برای جلوگیری یا درمان عفونت های مالاریا ناشی از گزش پشه مالاریا استفاده می شود اگرچه روی همه انواع مالاریا از جمله گونه هایی که در برابر کلروکین مقاوم هستند موثر نیست.

لازم به ذکر است بیماری مالاریا توسط انگلی که از طریق نیش یک پشه وارد بدن می شود ایجاد می شود.

هیدروکسی کلروکین معمولا در ترکیب با داروهای دیگر برای درمان برخی بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس و روماتیسم مفصلی – در مواردی که دیگر داروها موثر نبوده یا قابل استفاده نیست – تجویز می شود و می تواند در کاهش مشکلات پوستی لوپوس و پیشگیری از درد و ورم در آرتریت ها کمک کننده باشد.

نکته مهم: داروی هیدروکسی کلروکین ممکن است با اسامی تجاری گوناگونی در بازار عرضه شود که در این مطلب تنها به یکی از آن ها اشاره شده است.

نحوه مصرف قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine)

برای جلوگیری از ناراحتی معده هنگام مصرف هیدروکسی کلروکین، این دارو معمولا همراه غذا یا شیر مصرف می شود.

دوز و طول مدت مصرف این دارو به شرایط پزشکی و واکنش بدن به درمان بستگی دارد. دقیقا طبق دستور پزشک عمل کنید.

این دارو با توجه به نوع بیماری ممکن است به صورت هفتگی یا روزانه تجویز شود، در صورت مصرف روزانه آن را هر روز در یک زمان مصرف کنید تا بیشترین اثر بخشی را داشته باشد. در صورت مصرف هفتگی نیز توصیه می شود حتما در یک روز خاص هفته میل شود.

از قطع زود هنگام دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید به خصوص اگر برای مالاریا استفاده می شود. این کار باعث بروز عفونت یا عود آن می شود.

اگر علائم بیماری ادامه دار شده یا تشدید شود به پزشک اطلاع دهید.

در صورتی که از این دارو برای درمان لوپوس یا آرتریت استفاده می کنید ممکن است مصرف آن چند هفته یا چند ماه طول بکشد، اگر بعد از 6 ماه علائم بهبودی را مشاهده نکرده اید با پزشک مشورت کنید.

عوارض جانبی قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine)

در صورت بروز علائم آلرژیک مانند کهیر، مشکل تنفسی، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو با اورژانس تماس بگیرید.

مصرف طولانی مدت یا دوزهای بالای هیدروکسی کلروکین ممکن است باعث آسیب های جبران ناپذیری به شبکیه چشم شود. اگر در طول مصرف دچار مشکلات چشمی زیر شده اید مصرف را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید:

  • مشکل تمرکز
  • لکه های نوری یا هاله نوری در دید
  • ورم یا تغییر رنگ در چشم ها

در صورت مشاهده عوارض زیر بعد از مصرف هیدروکسی کلروکین با پزشک تماس بگیرید:

  • سردرد با درد قفسه سینه و سرگیجه شدید، حالت غش، ضربان قلب سریع یا کوبنده
  • ضربان قلب بسیار کند، نبض ضعیف
  • ضعف عضلانی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن
  • قند خون پایین با علائم سردرد، گرسنگی، تعریق، تحریک پذیری، سرگیجه، تهوع، ضربان قلب سریع و احساس اضطراب یا لرزش
  • کاهش تعداد سلول های خونی با علائم تب، لرز، گلو درد، ضعف یا احساس بیماری، متورم شدن لثه ها، زخم دهان، زخم پوست، ضربان قلب سریع، رنگ پریدگی پوست، کبودی آسان، خونریزی غیر طبیعی، احساس سبکی سر

برخی عوارض جانبی شایع هیدروکسی کلروکین عبارتند از:

  • سردرد، سرگیجه، زنگ زدن گوش ها
  • حالت تهوع، استفراغ، درد معده
  • کاهش اشتها، کاهش وزن
  • تغییرات خلق و خو، احساس عصبی بودن یا تحریک پذیری
  • راش ها یا خارش پوستی
  • ریزش مو

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی هیدروکسی کلروکین نمی باشد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره قرص پردنیزولون (Prednisolone)

موارد احتیاطی مصرف قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)

  • قبل از مصرف هیدروکسی کلروکین در صورت حساسیت به این دارو یا سایر آمینو کینولین ها مانند کلروکین یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:

– مشکلات چشمی خاص (بیماری ماکولا، مشکلات شبکیه یا بینایی ناشی از مصرف سایر آمینو کینولین ها مانند کلروکین)
– اعتیاد به الکل
– اختلال خونی خاص (پورفیری)
– مشکل ژنتیکی خاص (کمبود G-6-PD)
– مشکلات قلبی، اختلال ریتم قلب (مانند سندرم QT طولانی مدت)
– دیابت
– مشکلات کلیوی
– مشکلات کبدی
– مشکلات پوستی خاص (مانند درماتیت آتوپیک، پسوریازیس)
– مشکل معده
– حساسیت به کینین

  • این دارو از ابتلا به همه انواع مالاریا پیشگیری نمی کند، اگر در دوره مصرف دچار تب، اسهال یا استفراغ یا دیگر علائم بیماری شده اید با اورژانس تماس بگیرید، ممکن است به داروی دیگری نیاز داشته باشید.
  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود و مصرف الکل و ماری جوانا می تواند آن را تشدید کند، تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
  • از مصرف الکل اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید. الکل خطر بروز مشکلات کبدی در حین مصرف هیدروکسی کلروکین را نیز افزایش می دهد.
  • قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید.
  • هیدروکسی کلروکین ممکن است باعث بروز اختلال طولانی شدن زمان QT شود که روی ریتم قلب اثر می گذارد و در برخی موارد نادر ممکن است به ضربان قلب سریع یا نامنظم کشنده یا علائم دیگر مانند سرگیجه شدید و خستگی منجر شده و لازم است به اورژانس مراجعه شود.
  • ابتلا به برخی بیماری های خاص یا مصرف برخی داروها ممکن است خطر طولانی شدن زمان QT را افزایش دهد. قبل از مصرف هیدروکسی کلروکین لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار داده و در صورتی که به مشکلات قلبی خاص (نارسایی قلبی، ضربان قلب کند، طولانی شدن زمان QT در EKG) مبتلا بوده یا سابقه خانوادگی ابتلا به مشکلات قلبی خاص ( از جمله طولانی شدن زمان QT در EKG و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی) دارید به پزشک اطلاع دهید.
  • پایین بودن سطح پتاسیم یا منیزیم در خون نیز خطر ابتلا به اختلال طولانی شدن زمان QT را افزایش می دهد به خصوص اگر داروهای خاص مانند دیورتیک ها مصرف می کنید یا دچار تعریق شدید، اسهال یا استفراغ هستید.
  • مصرف هیدروکسی کلروکین ممکن است باعث ایجاد حساسیت به نور خورشید شود، در دوره درمان کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید و از دستگاه های برنزه کننده اجتناب کنید، هنگام خارج شدن از منزل از ضد آفتاب و لباس های پوشیده استفاده کنید و در صورت بروز آفتاب سوختگی، تاول یا قرمزی پوست سریع به پزشک اطلاع دهید.
  • افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو به خصوص طولانی شدن زمان QT حساس باشند.
  • در صورت مصرف طولانی مدت نیاز به آزمایش هایی همچون آزمایش عملکرد کبد، معاینه چشم و شمارش کامل خون می باشد که ممکن است به صورت دوره ای انجام شود، در این مورد با پزشک مشورت کنید.

قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine) در بارداری

مصرف هیدروکسی کلروکین در دوران بارداری تنها در مواقعی که واقعا نیاز است و زیر نظر پزشک امکان پذیر است.

ناگفته نماند ابتلا به مالاریا در زنان باردار می تواند باعث مرگ شود، اگر قصد سفر به مناطقی دارید که مالاریا در آن ها شیوع پیدا کرده حتما درباره خطرات آن با پزشک مشورت کنید.

قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)

در شیردهی

هیدروکسی کلروکین به شیر مادر منتقل می شود، قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.

قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)

در کودکان

مصرف این دارو برای کودکان و نوجوانان کمتر از 18 سال تایید نشده است.

در صورت تجویز پزشک حتما احتیاط کنید زیرا کودکان ممکن است نسبت به عوارض دارویی آن حساسیت بیشتری داشته باشند.

این دارو برای استفاده طولانی مدت در کودکان توصیه نمی شود. اگر کودکی به طور تصادفی حتی مقدار کمی از این دارو را مصرف کند بسیار مضر و احتمالا کشنده است.

هیدروکسی کلروکین را دور از دسترس اطفال نگه دارید.

قرص هیدروکسی کلروکین (Hydroxychloroquine)

برای کرونا

هنوز داروی خاصی برای کرونا کشف نشده اما محققان از مدتی پیش تحقیقات خود روی داروهای احتمالی مختلف را آغاز کرده اند که هیدروکسی کلروکین و کلروکین در فهرست این داروها قرار دارند.

در حال حاضر از کلروکین یا هیدروکسی کلروکین برای معالجه بیماری کرونا در چند کشور دنیا نیز استفاده می شود.

اخیرا در آمریکا نیز مصرف همزمان هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین در مرحله تایید وزارت غذا و دارو قرار گرفته و به نظر می رسد در آینده ای نزدیک به عنوان داروی کرونا استفاده شوند.

قرص هیدروکسی کلروکین(Hydroxychloroquine)قرص هیدروکسی کلروکین(Hydroxychloroquine)

تداخل دارویی قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine)

این دارو ممکن است باعث مشکلات جدی کبدی یا قلبی شود به خصوص اگر همزمان با برخی داروهای خاص از جمله موارد زیر مصرف شود:

  • سایر داروهای درمان مالاریا
  • آنتی بیوتیک ها یا ضد قارچ ها
  • داروی ضد ویروس برای درمان هپاتیت یا ایدز
  • داروهای ضد افسردگی یا ضد روان پریشی
  • داروهای ضد بارداری یا هورمون درمانی جایگزین
  • داروهای ضد سرطان
  • داروهای کاهنده کلسترول
  • داروهای فشار خون یا قلبی
  • داروهای آرتریت یا درد از جمله آسپرین، استامینوفن، ایبو پروفن، ناپروکسن
  • داروهای تشنج
  • داروهای کاهنده اسید معده
  • داروی سل
  • داروهایی همچون آمپی سیلین، پنی سیلامین و …

توجه داشته باشید:

از مصرف آنتی اسیدها و کائولین پکتین حدود 4 ساعت قبل و بعد از مصرف هیدروکسی کلروکین اجتناب کنید، برخی آنتی اسیدها باعث کاهش جذب این دارو در بدن می شوند.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف هیدروکسی کلروکین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.

دوز مصرف قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine)

دوز مصرف هیدروکسی کلروکین تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

پزشک معمولا برای پیشگیری از مالاریا مصرف یک بار در هفته هیدروکسی کلروکین را تجویز می کند که هر هفته در همان روز می باشد.

برای این منظور مصرف دارو معمولا 2 هفته قبل از ورود به منطقه ای که مالاریا در آن جا شیوع دارد شروع شده و زمانی که فرد در منطقه به سر می برد مصرف هفتگی (1 بار در هفته) ادامه پیدا می کند و 4 تا 8 هفته پس از ترک منظقه نیز طبق دستور پزشک مصرف می شود. توصیه می شود از تقویم استفاده کنید.

برای درمان لوپوس یا روماتیسم مفصلی پزشک معمولا مصرف یک یا دو نوبت این دارو در روز را تجویز می کند که ممکن است به تدریج دوز مصرف افزایش یافته و بعد از مدتی در صورت بهبود وضعیت بیماری به مرور دوز کاهش می یابد تا به دوزی برسد که با کمترین عوارض جانبی بیشترین تاثیر را دارد.

اگر همزمان با مصرف این دارو داروهای خاص برای اسهال (کائولین) یا آنتی اسیدها مانند منیزیم / آلومینیوم هیدروکسید مصرف می کنید آن ها را حداقل 4 ساعت قبل یا بعد از مصرف هیدروکسی کلروکین مصرف کنید این محصولات ممکن است از جذب کامل این دارو در بدن جلوگیری کند.

دوز مصرف هیدروکسی کلروکین در کودکان با توجه به وزن آن ها تعیین می شود.

تمام دستور العمل های موجود در نسخه پزشک را دنبال کنید و از کاهش، افزایش یا طولانی تر کردن دوره درمان بدون مشورت با پزشک اجتناب کنید.

علائم بیماری مالاریا ممکن است قبل از بهبود عفونت کاملا ناپدید شوند، از قطع زود هنگام این دارو قبل از اتمام دوره درمان اجتناب کنید.

برای پیشگیری از گزش بیشتر از لباس های محافظ، دفع کننده حشرات و توری در اطراف تخت خود استفاده کنید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، سعی کنید به محض یادآوری آن را مصرف کنید مگر آن که به نوبت بعدی نزدیک باشد، در این صورت از مصرف خودداری و از دو برابر کردن دوز در نوبت بعدی اجتناب کنید.

بیشتر بخوانید: دیدگان نابینا ناگزیر می‌آموزند که حقیقت را بنگرند

عوارض مصرف قرص هیدروکسی کلروکین(Hydroxychloroquine)

در صورت مصرف بیش از حد هیدروکسی کلروکین با اورژانس تماس بگیرید. مصرف بیش از حد این دارو به خصوص در کودکان می تواند کشنده باشد.

اوردوز این دارو باید به سرعت درمان شود، ممکن است لازم باشد تا قبل از رسیدن اورژانس خودتان را وادار به استفراغ کنید، در این باره از اورژانس راهنمایی بخواهید.

برخی عوارض مصرف بیش از حد هیدروکسی کلروکین عبارتند از:

  • خواب آلودگی
  • تغییرات در بینایی
  • ضربان قلب آهسته، سریع یا نا منظم
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه شدید
  • تشنج
  • تنفس کم عمق یا آهسته
  • غش کردن
  • تحریک پذیری شدید
  • از دست دادن هوشیاری

اشکال دارویی قرص هیدروکسی کلروکین

(Hydroxychloroquine)

برخی اشکال دارویی هیدروکسی کلروکین در ایران عبارتند از:

قرص هیدروکسی کلروکین 200 میلی گرم
قرص روماتورست 200 میلی گرم
قرص مداکوئینیل 200 میلی گرم

منابع: webmd – drugs – everydayhealth

خانه » سلامت

برچسب‌ها: Hydroxychloroquine ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 128
:: باردید دیروز : 292
:: بازدید هفته : 420
:: بازدید ماه : 12427
:: بازدید سال : 13951
:: بازدید کلی : 13951